Főoldal Hajóink Keress minket Helyszín Hajós vizsga

Helyszín

Eszménk

Elhivatásnak érezzük, hogy ügyfeleinknek többet nyújsunk, mint a puszta hajóbérlés megszervezése. Amennyiben igény van rá, részletesen kidolgozott programajánlatot készítünk és küldünk családi, baráti, romantikus, vagy üzleti jellegű utazásaihoz. Ezt követve megismerhetők a vidék jellegzetességei. Vállaljuk vitorlás versenyek, céges programok és csapatépítő tréningek, kirándulások, körutazások szervezését.

Ízelítõ

Dalmácia talán legfõbb értékei közé tartozik az emberek vidámsága és nyugalma, könnyed életvitele és vendégszeretete. Ez különösen tükrözõdik azoknál a helyi lakosoknál, akik a tenger szigetein, kis közösségekben és halászfalvakban élnek. Kalandra vágyók elmondása szerint a világ legromantikusabb partvidéke ez. Teljes partvonala a szigetekkel együtt hosszabb, mint Afrikáé. Az átlagárak közel azonosak a hazaival, a kikötõk pedig hajóhossztól föggõen számolják a kikötési díjat. A társasági kikötőkben (marinák) éjszakára biztonságban van a hajó és annak utasai a viharokban is, illetve itt biztosított a tisztálkodási lehetőség, ivóvíz és áram felvétele.

A környék kiemelkedő látványosságai közé olyan helyek tartoznak, mint Hvar városa, és a fölötte fekvő gyönyörû vár, ahonnan fantasztikus kép tárul a látogató elé. A város öble, éttermei, kávézói is a már megszokott mediterrán hangulattal várják látogatóikat.

Hasonlóan különleges hely például Skradin, mely egy gyöngyszem a Krka Nemzeti Parkban. Azon felül, hogy a város kis éttermekkel és kávézókkal van tele. Onnan nem messze található a Krka vízesés, mely családoknak, baráti társaságoknak, vagy egyéni látogatóknak is egy egész napos programot biztosít. Itt mindenki igazán közel érezheti magát a természethez.

Horvátország legfehérebb kövét Pučišća város mellett bányásszák, melynek bizonyítéka, hogy az Egyesül Államok Fehérházának építőanyaga is innen származik. Ezt a szinte hófehér jellegzetességet a hangulatos kis halászváros is tükrözi, mely talán Horvátország legfehérebb belvárosával büszkélkedhet.

Marina Kaštela

Hajóink a Marina Kaštela kikötőben horgonyoznak a két gyönyörű horvát tengerparti város, Trogir és Split között. A kikötő a legújabbak közé tartozik Horvátországban. Északon a Kozjak hegy, délen pedig a Čiovo-félsziget és Marjan városa határolják.

Kiemelkedő földrajzi viszonyainak és tervezésének köszönhetően a Marina Kaštela:

  • biztonságos kikötő magán és charter cég által kiadott hajók számára
  • kellemes nyaralási célpont, ahol a nyarak szárazak és melegek, a telek pedig enyhék és csapadékosak
  • autópályák és autóutak által összeköttetésben áll a szomszéd városokkal
  • vasút és vízi útvonalak által összeköttetésben áll minden európai országgal
  • a 7km-re lévő Split repülőtere által összeköttetésben áll a világ bármely pontjával
  • közel fekszik közép-adriai szigetekhez, melyek védelmet és gazdag hajózási infrastruktúrát nyújtanak
  • közel fekszik Split-hez és Trogir-hoz, amely városok megfelelő adminisztratív, gazdasági, kulturális és történelmi háttérrel rendelkeznek

Évi közel 2700 napsütéses óra és a Kozjak hegy bormezőkkel, olajfa, cseresznye és mandarin ültetvényekkel tarkított lejtői biztosítják a felejthetetlen élményt. Az időjárás ősszel és télen is jellegzetesen mediterrán, átlagosan 809 mm esővel az év e szakaszán. Az éves átlagos léghőmérséklet 19.2 °C, a vízhőmérséklet pedig 17,5 °C. Nyaranta nem ritka, hogy a tenger hőmérséklete 25-26 °C-os.